רישום לגן חדש/ישן

אי וודאות, בלבול, הרגלים, לחץ, חששות, סימני שאלה-כל אלו מלווים הורים עם הרישום החדש לגנים.

וחשוב לזכור,(משהו שלמדתי מאמא מנוסה)  השנה הזו אינה רגילה. הרצף שונה. לוקח ולקח זמן לבסס אמון והכרות. ויש לקחת זאת בחשבון כשמתכננים לנתק ילד צעיר ולהעבירו לגן אחר, בוגר יותר. אולי שווה להשתהות מעט ולייצר רציפות מהשנה המקוטעת הנוכחית לשנה הבאה עלינו לטובה. שכולנו מקווים שתהיה שנה "רגילה" עם רצף ושגרה.
ובכל זאת…


אז מה עושים?

  1. עוצרים לנשום עמוק. כדי  שהשיקולים יהיו יותר הגיוניים וראציונאליים.
  2. מבררים מה הן האפשרויות, אם יש בכלל. מנסים להבין ולזהות האם יש הבדלים, איפיוני גן וגננת שונים.
  3. חייב עם חברים!/ האם באמת חייב? – מציפים את שאלת החברים. אנחנו רושמים לגן כשהילד שלנו חבר של ילד מסוים ועד ספטמבר הבא הכול יכול להשתנות. האם רק על פי החברים אנחנו מחליטים? מה קורה עם היכולות הרגשיות של הילד שלנו? אולי עדיף שישאר עוד קצת בגן צעיר?  מה קורה עם קבוצת הילדים שתהיה בגן החדש, מה זה אומר לגבי הילד או הילדה שלנו? כלומר, מה הם הכישורים החברתיים של הילד שלנו, אילו כוחות התמודדות יש לו? יכולת למשחק חברתי. והאם אתם, ההורים, יודעים מה הם הכישורים החברתיים הנדרשים? 
  4. של מי החברים האלה?  האם אנחנו בוחרים לפי ההורים? או לפי הילדים?
  5. רגשגן צעיר מאופיין במתן מרחב גדול לרגש, בהזדמנות להתמודדות והתאמנות במצבי תסכול. וביותר ליווי והכלה. למה זקוק הילד שלכם? בגן הבוגר נדרשת יותר עצמאות, יש פחות אנשי צוות וחברת הילדים מאוד דומיננטית. בידקו עם עצמכם מה מדויק לילד שלכם.
  6. הרגליםהאחים הגדולים נשארו שנתיים בגן צעיר, האם הדבר נכון לילד הזה? תמיד הלכנו לגן נרקיס, האם הדבר נכון לילדה הזו? הרגלים שווה לבדוק בכל פעם מחדש.
  7. הצעיר ביותר בגן או הגדול בגן למה זקוק הילד שלנו? לקבל הזדמנות להוביל (כי הוא הצעיר במשפחה) ואזי להישאר עוד קצת בגן צעיר כדי לפתח כישורי הנהגה, יוזמה, הובלה. ייתכן שהשהות הזו וההתנסות יקרינו וישפיעו  על המשך ההתפתחות שלו. אולי הילד שלנו הוא הבכור בבית, והיה המוביל בגן וכעת תהיה לו הזדמנות להיות צעיר יותר, חדש ויהיה עליו להתמודד עם התאמות למצב זה. (פחות תפקידי הובלה, יותר שיתופי פעולה, השתלבות, ויתור).
  8. עבודהאילו תחומים כדי לחזק בילד שלנו. מדבור בילדים צעירים, שבמקרים רבים אנחנו סולחים להם על התנהגויות שונות. זה הזמן להתבונן ולהחליט על התמקדות בתחומי קושי ולשים אנרגיה שם. הילדים שלנו פנויים לעבודה הזו . (בשנה רגילה , ללא קורונה וסגר, -זהו בדיוק הזמן של התייצבות וביסוסה של שגרה המאפשרת התפנות לעבודה. ולמרות שאין לנו שגרה, אפשר וממש רצוי לפעול).   זו העת לאתגרים חדשים. למשל: התמודדות חברתית, גמישות, פתרון בעיות באופן עצמאי (מה לעשות כשרבים עם חבר אחרי הצהריים? מה לעשות כשנשברה לי הבובה האהובה), עצמאות מוטורית (התלבשות, ניקיון, אכילה), איך  מתגברים על תסכול? (בוכה, צועק, מסתגר) , כמה זמן לוקח לי להתאושש ממצב לא נעים (בכי של 1/2 שעה, או שקט של 4 דקות וחזרה למשחק) .

להתייעצות וחשיבה משותפת עירית בן חיים 0543551995

פורסם ב בחירה, הנחיה למשפחה, טיפים, מעבר לכתה א, מעברים ע"י iritbenhaim בינואר 19th, 2021.

השאר תגובה